Sursa imagine: gov.md

Germania practică politica dublelor standarde, opinie

”Germania întotdeauna îşi urmăreşte propriul interes politic, strategic, geopolitic şi aşa mai departe. Această vizită (vizita Angelei Merkel în R. Moldova – n.n.) trebuie privită ca interes direct al Germaniei de a-şi spori influenţa aici, de a-şi creşte prezenta economică, de a se extinde cât mai mult posibil în Ucraina şi Rusia, cu tot ce înseamnă penetrarea economică ş.a.m.d.”, a declarat politicianul Iurie Roșca într-un interviu pentru publicația Flux.

”Pe de altă parte, există aspectul strict politic şi de imagine. Atât premierul Filat, cât şi cancelarul Angela Merkel fac parte din aceeaşi grupare politică – Partidul Popular European (PPE). Iată de ce vizita cancelarului german trebuie privită şi sub acest aspect. Solidaritatea dintre membrii acestei familii politice este bine cunoscută. Se ştie că PPE suferă eşecuri eclatante în mai mute ţări membre ale Uniunii Europene, sunt destul de şifonaţi în România, au pierdut alegerile prezidenţiale în Franţa. Prin urmare, Filat este unul dintre stâlpii acestei grupări în regiune, mai ales după eşecul din Ucraina a celor afiliaţi la PPE”, spune Roșca.

”Germania, ca cel mai important actor internaţional din cadrul Uniunii Europene, practică şi ea foarte vizibil, de 3 ani încoace, ceea ce se numeşte politica dublelor standarde. Se ştie foarte bine că avem o guvernare neperformantă, coruptă, o grupare oligarhică care încalcă cu regularitate Constituţia, care deturnează bani publici şi fonduri internaţionale, care nu a înregistrat nici o reformă concretă politică, instituţională, legislativă, economică sau de alt gen. Dar raţiunile pentru care această guvernare este mereu scăldată în complimente şi elogii din partea liderilor europeni sunt strict de ordin geopolitic. Se presupune că cei care se află la guvernare ar favoriza Uniunea Europeană, în defavoarea Federaţiei Ruse în această regiune şi, în cazul dat, în Republica Moldova. Cinismul politicii internaţionale este bine cunoscut, de aceea valul de entuziasm, complimente şi aprecieri exagerate nu are nimic în comun cu însăşi vizita respectivă”, mai afirmă Iurie Roșca.

”Pe de altă parte, având la guvernare nişte oameni incapabili, fără viziune, corupţi şi fără nici o voinţă de a realiza transformări profunde în societatea noastră, care ar avea efecte economice şi sociale, doamna Merkel, cum a venit, aşa a şi plecat şi schimbări spectaculoase după această vizită nu ar fi cazul să aşteptăm nici măcar pe componenta diferendului transnistrean, căci datele acestei probleme nu se modifică nici după prezenţa de câteva oare chiar şi a cancelarului german Angela Merkel”, susține Roșca.

Autor: HotNews
Sursa: flux.md
24.08.2012 Europa
3994
0

Comentarii 6

 • RE:

  Vai ce acri sunt strugurii nemtesti! Lui Iurocika i-au stepezit dintii.

  24.08.2012 21:55
 • Sava:

  Roşca, ca kgb-ist cu stagiu, ştie mai bine ce se face la bucătăria putleristă.
  Pur şi simplu îl invidiază pe Filat.
  Dar în fond are dreptate aici ticălosul - mare descoperire n-a făcut.
  Merchel se grăbeşte să însemne teritoriile înaintea SUA.
  Noi cu SUA trebuie să fim prieteni buni. Cu SUA şi cu Israel, şi SĂ NE ÎNVĂŢĂM DE LA EVREI A FI JIDANI.

  24.08.2012 23:06
 • lilian:

  iurka sa mai taca, quod licet jovi non licet bovi...

  24.08.2012 23:47
 • altu:

  Roscatul tocmai a aflat...ce ingroapa pisica! E clar ca nemtii sunt baieti destepti si isi vad interesul, inclusiv cel geopolitic, dar asta nu e in opozitie cu interesul nostru. Momentan ne intereseaza sa vina cat mai multi investitori straini si sa creeze locuri de munca. Iar investitiile masive pur si simplu nu vin intr-o tara fara o anumita latura de securitate. Haideti sa nu fim naivi si sa nu ne amagim! Cine e asa de prost incat sa bage miliarde de euro in fabrici, drumuri, porturi, depozite, etc. si sa nu fie in stare sa le apere la nevoie?

  25.08.2012 04:26
 • vlad:

  Iuda!!Cu doi plamini,unul Romanesc-a doilea implantat de KGB/FSB.

  25.08.2012 13:33
 • Adry:

  Marsavenii iudiste!!!

  25.08.2012 16:53