Sursa imagine: Mediafax Foto/AFP

Cine va fi contracandidatul Angelei Merkel pentru postul de cancelar al Germaniei la alegerile din 2013

Partidul Social-Democrat (SPD) a anunţat numele candidatului său pentru postul de cancelar al Germaniei, în cursul scrutinului parlamentar federal din toamna anului 2013.

Fostul ministru al Finanţelor Peer Steinbrück va fi contracandidatul Angelei Merkel: "Cu ocazia reuniunii partidului care va avea loc luni, îl voi propune pe Peer Steinbrück pentru postul de candidat la Cancelarie în alegerile parlamentare din 2013", a declarat liderul formaţiunii social-democrate, Sigmar Gabriel, într-o conferinţă de presă.

Steinbrück "este cel mai bun cancelar pe care Germania îl poate găsi", a adăugat liderul SPD. "Acest guvern (al Angelei Merkel) este terminat. Germania are nevoie de o alternanţă politică", a continuat el.

Alegerea candidatului fusese anunţată vineri dimineaţă de cotidianul Bild.

Steinbrück, un economist în vârstă de 65 de ani, ancorat în aripa dreaptă a partidului şi partizan al ortodoxiei bugetare, a fost ministru al Finanţelor în "marea coaliţie" a conservatorilor şi social-democraţilor din perioada 2005-2009, condusă de Merkel.

Angela Merkel, actualul cancelar, cea mai populară personalitate politică din Germania, rămâne deocamdată marea favorită a scrutinului, potrivit ultimelor sondaje.

Licenţiat în ştiinţe economice şi sociale, Peer Steinbrück, care s-a născut în Hamburg şi care are trei copii, şi-a început cariera în 1978 în calitate de consilier al cancelarului Helmut Schmidt.

Autor: mediafax.ro
29.09.2012 Europa
10074
0

Comentarii 0