Sursa imagine: newsone.com

Dominique Strauss Kahn, consilier al Guvernului grec

Fostul director al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, ar fi fost angajat de Guvernul grec pentru a salva economia ţării de la colaps, relatează Daily Mail, citat de Newsin.

Economistul francez, în vârstă de 63 de ani, ar fi mers săptămâna trecută la Atena, pentru a se întâlni cu miniştrii eleni, scrie presa greacă.

Cariera lui Strauss-Kahn a fost zguduită de o serie de scandaluri sexuale, după ce a fost arestat în mai anul trecut, la New York, sub acuzaţia că ar fi încercat să violeze o cameristă. Procurorii au renunţat, însă, la acuzaţii, iar DSK s-a întors în Franţa, unde a fost vizat de acuzaţii similare din partea unei tinere scriitoare franceze. Cazul s-a prescris.

Fostul director al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, a fost inculpat în martie, în Franţa, pentru "complicitate de proxenetism în formă agravantă". El ar fi facilitat operaţiunea grupării infracţionale, în mod regulat.

Ancheta vizează organizarea unor petreceri sexuale în restaurante şi cluburi de swingeri din Paris, Washington, Madrid, Viena şi Belgia.

Magistraţii au pus deja sub acuzare, în actualul dosar, mai multe personalităţi locale şi există suspiciuni că directorul unei companii ar fi folosit banii firmei pentru organizarea petrecerilor sexuale.

Potrivit presei, Strauss-Kahn ar fi participat la petreceri într-un hotel din Paris cu şeful poliţiei din Lille şi cu şeful reţelei "Dodo la Saumure," care are saloane de masaj în Belgia.

DSK a fost acuzat şi de o prostituată belgiană că a violat-o. Femeia a revenit, însă, asupra declaraţiilor şi a spus că a fost vorba de "jocuri sexuale".

Considerat la un moment dat favorit la prezidenţialele din Franţa, fostul şef al FMI şi-a văzut viitorul politic distrus de acuzaţii.

Autor: Daily Mail
Sursa: realitatea.net
01.10.2012 Europa
13028
0

Comentarii 0