Sursa imagine: bizlaw.md

Amenzi de milioane de lei pentru ignorarea aparatului de casă

Amenzi de peste şase milioane de lei pentru ignorarea aparatului de casă şi neeliberarea bonurilor fiscale. Asta după ce inspectorii Autorităţii Fiscale de stat au verificat centrele comerciale din capitală. Şi astăzi, în cadrul mai multor controale, comercianţii au fost surprinşi pe picior greşit.

Au ascuns faptul că au obţinut venit din vânzare, nu au eliberat bonul de casă, iar în rezultat s-au ales cu amenzi usturătoare şi cu dosare contravenţionale. Angajaţii surprinşi pe picior greșit au găsit justificări diferite.
 
Totuşi, potrivit inspectorilor, cei mai mulţi comercianţi verificaţi şi-au onorat obligaţiunile fiscale. Pe parcursul verificărilor, timp de o săptămână au fost înregistrate peste 50 de abateri de la prevederile legale.
 
„SFS a demarat un şir de acţiuni de verificare a centrelor comerciale din capitală şi nu doar. De la începutul săptămânii au fost verificate cinci centre comerciale de pe teritoriul municipiul Chişinău, în total efectuându-se 70 de controale fiscale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Fiscal, Olga Baciu.
 
Printre cele mai frecvente abateri  se numără  lipsa aparatului de casă şi control, existenţa unor sume excedente şi neprezentarea la prima cerere a documentelor necesare în timpul controlului.
 
Potrivit FISC, controalele vor continua în întreaga ţară.
Autor: trm.md
13.10.2017 Actual
506
0

Comentarii 2

  • Valeriu:

    Asa le trebuie. Sa nu creada comerciantii ca sunt mai destepti decit toti si ca legea nu ii priveste.

    13.10.2017 09:49
  • Dima:

    Legea e lege pentru toată lumea, dacă ai incălcat, trebuie să fii pedepsit.

    13.10.2017 10:05