Sursa imagine: clickpentrufemei.ro

Ce secrete ascund ochii tăi

Știai că putem distinge până la 150 de nuanţe de culori și că ochiul omenesc este cel mai sensibil la culoarea albastră? Ochii noștri ascund o mulțime de taine!

Primele lentile de contact din sticlă au fost realizate de oftalmologul german Adolf Gaston Eugen Fick, în anul 1887, pentru a trata astigmatismul neregulat.

Nu e bine să te freci la ochi, chiar dacă simți nevoia. Micile vase de sânge din zona oculară sunt extrem de fragile și au de suferit. Cea mai bună metodă într-o astfel de situație este să clătești ochiul cu apă rece sau să aplici o compresă îmbibată cu apă.

Mâncărimile frecvente ale ochilor indică diverse afecțiuni: alergie, sindrom de ochi uscat, blefarită.

După o perioadă solicitantă, în care ai lucrat sau ai stat ore în șir în fața unui ecran, privește timp de câteva minute pe fereastră, în depărtare sau închide ochii și pune palmele pe pleoape. Numără până la cinci, fără grabă, expirând și inspirând profund. Deschide ochii, așteaptă puțin, apoi repetă exercițiul. Procedează astfel de 5 ori.

În anul 1994 a fost lansat serialul TV „Ochii care nu se văd“ (regia Dan Necșulea). Actorii Ilinca Tomoroveanu, Ilarion Ciobanu, Răzvan Vasilescu, Maria Ploae, Marcel Iureş au dat viață unor personaje aflate în zilele tulburi de la Revoluție. Când doi dintre copiii unei familii obișnuite sunt uciși, mama decide să pornească într-o anchetă pe cont propriu. Află că asasinul era un securist, ajuns patron al unui club de noapte.

Fardurile de ochi în culori mov și oranj sunt ideale în machiajul ochilor albaștri. Dacă violetul și portocaliul ți se par nuanțe prea îndrăznețe, alege un violet pal și un portocaliu în tonuri de teracotă. Unul dintre cele mai importante trucuri de machiaj pentru ochii căprui este foloseşti diferite tonuri de brun-roşcat. Ochii verzi sunt evidențiați de farduri în culori reci, maron sau gri.

Autor: clickpentrufemei.ro
14.01.2018 Caleidoscop
1152
0

Comentarii 0