Sursa imagine: gov.md

Slovacia reiterează susținerea pentru parcursul european al R. Moldova

Subiecte actuale de pe agenda moldo-slovacă au fost discutate ieri de premierul Pavel Filip și ambasadorul Republicii Slovace în R. Moldova, Dušan Dacho. Oficialii au evidențiat nivelul avansat al relațiilor bilaterale și  importanța menținerii în continuare a unui dialog activ.

Premierul a apreciat sprijinul constant acordat de Slovacia în promovarea reformelor și în avansarea țării noastre pe calea integrării europene. Totodată, Pavel Filip a menţionat că autoritățile mizează pe susținerea părții slovace și în asigurarea vizibilității progreselor realizate de Executiv.
 
În acest context, prim-ministrul s-a referit la măsurile întreprinse de Guvern, în ultimii doi ani, în vederea asigurării stabilității în societate și redobândirii încrederii din partea partenerilor externi. Șeful Executivului a trecut în revistă reformele cheie realizate în această perioadă și prioritățile pentru anul 2018, subliniind că la baza agendei guvernamentale rămâne Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.
 
La rândul său, ambasadorul Dušan Dacho a confirmat disponibilitatea părții slovace de a susține în continuare proiectul european al țării noastre. De asemenea, diplomatul s-a pronunțat pentru dinamizarea relațiilor economice și intensificarea schimburilor comerciale dintre cele două state.
 
Oficialii au făcut și un schimb de opinii privind proiectele de dezvoltare realizate în Republica Moldova cu sprijinul Slovaciei. R. Moldova este inclusă în lista primelor trei state care beneficiază de asistenţă financiară și tehnică din partea autorităților de la Bratislava.
Autor: HotNews
Sursa: gov.md
14.02.2018 Actual
425
0

Comentarii 0