Sursa imagine: defenseromania.ro

Noul președinte al Comisiei Europene: Mă voi lupta cu toată puterea pentru Europa

Noul preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri - după ceremonia de rămas bun organizată joi seara de Bundeswehr (Ministerul Apărării german), la conducerea căruia s-a aflat până recent - că acum se va bate „cu toată puterea” pentru Europa, informează dpa, potrivit Defense Romania.

„Acum mă voi lupta cu toată puterea pentru Europa, pentru valorile sale de pace, drepturile omului, democraţii puternice şi o planetă sănătoasă”, a scris pe Twitter politiciana veterană a creştin-democraţilor cancelarului german Angela Merkel.
 
Von der Leyen a fost aleasă în urma unui vot strâns de Parlamentul European pentru a-i succede în funcţie preşedintelui în exerciţiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în noiembrie, după ce a fost desemnată candidat-surpriză de către liderii UE în urma alegerilor europarlamentare din acest an.
 
În tentativa de a-i convinge pe europarlamentari, ea a promis o serie de noi iniţiative pentru blocul comunitar, inclusiv propuneri de protecţie a mediului cu scopul de a atinge „neutralitatea climatică”, presupusă a ajunge la emisii nete de gaze de seră egale cu zero până în 2050.
 
Von der Leyen a mulţumit de asemenea Ministerului Apărării, pe care l-a condus mai bine de cinci ani, pentru ceremonia de adio, descriind-o drept un "moment special de gratitudine şi mândrie'.
 
Această ceremonie se desfăşoară de regulă în cursul serii cu participarea unei orchestre militare, a două plutoane de infanterişti înarmaţi şi a două rânduri de soldaţi cu torţe.
 
Între altele, ea a cerut orchestrei militare să interpreteze „Wind of Change”, balada emblematică a trupei de rock germane Scorpions, lansată în momentul căderii Zidului Berlinului şi al reunificării germane.
Autor: defenseromania.ro
17.08.2019 Actual
987
0

Comentarii 0