Sursa imagine: ipn.md

În grădinițe și în căminele studențești nu vor fi deschise secții de votare

În condițiile pandemiei, autoritățile nu vor permite deschiderea secțiilor de votare în grădinițe și în căminele studențești. În școli procesul de votare va fi organizat, dar va fi extinsă vacanța elevilor pentru a asigura dezinfectarea spațiilor, a doua zi după scrutin.

Luni, după ședința conducerii de vârf a țării, premierul Ion Chicu a declarat că țara urmează să treacă un examen foarte serios: alegerile prezidențiale. Se alocă toate resursele necesare pentru ca toți cetățenii să-și poată exercita dreptul constituțional de vot, inclusiv cei care nu se află în țară.

Șeful executivului a menționat că Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene se preocupă de identificarea spațiilor pentru deschiderea secțiilor de votare peste hotare, fapt care constituie o provocare în contextul pandemiei. Premierul nu exclude anume dificultăți la deschiderea unor secții în statele afectate de noul coronavirus.

Ion Chicu a venit cu un îndemn către politicieni să nu facă speculații referitor la deschiderea secțiilor de votare peste hotare. Dimpotrivă, să se implice pentru a soluționa eventuale probleme.

Autor: IPN
21.09.2020 Actual
436
0

Comentarii 0