Sursa imagine: agrointel.ro

Târgul producătorilor autohtoni la Chişinău

„Ia Moldova acasă” - este mesajul, dar şi îndemnul celor 70 de producători care au venit astăzi în Parcul Alunelul din sectorul Buiucani al capitalei pentru a-şi vinde producţia. Ei spun că pandemia le-a afectat mult afacerile şi acest iarmaroc este un colac de salvare. Între timp, oamenii care au venit la târg au avut posibilitatea să procure struguri, mere, fructe uscate, fructe în ciocolată, miere de albini, caşcavaluri, vinuri, dar şi produse de artizanat, relatează Moldova 1.

Zinaida Condraţchi a venit la târg din satul Pociumbeni, raionul Râşcani. Femeia spune că datorită acestui târg are oportunitatea de a vinde câte ceva din lucrările pe care le confecţionează.

Şi alţi producătorii care au venit din diferite zone ale ţării spun că acest iarmaroc le oferă oportunitatea de a-şi vinde marfa.

„Am în vânzare diferite tipuri de miere şi plante medicinale, care le strâng tot eu. Ne ocupăm cu această afacere de mai bine de 13 ani”, a precizat Aliona Palionscaia, producătoare.

Oamenii afirmă că au venit la târg pentru a procura produse ecologice, dar şi să susţină producătorii autohtoni.

Potrivit organizatorilor evenimentului, la târg s-au înregistrat peste 100 de participanţi, dar din cauza restricţilor impuse de pandemia COVID-19 au fost acceptaţi mai puţin producători. Ceilalţi antreprenori care nu au putut fi acceptaţi la târgul „Ia Moldova acasă”  îşi vor putea vinde marfa în cadrul unei expoziţii specializate care va avea loc în ajunul Paştelui la Centrul Expoziţional Internaţional „Moldexpo”.

Autor: trm.md
07.03.2021 Actual
784
0

Comentarii 0