Sursa imagine: captura Video

Cafenea cu pisici, la Chişinău. „Atunci când ai alături animale te simţi mai relaxată”

O cafenea din Chişinău oferă clienţilor condiţii neobişnuite de relaxare pentru corp şi minte. Vizitatorii se pot juca cu pisici în timp ce-şi savurează cafeaua. E locul preferat al iubitorilor acestor animale de companie, pentru care orele petrecute aici au devenit o adevărată terapie.

În această cafenea şi-au găsit adăpost 13 pisici, care sunt răsfaţate de angajaţi, dar şi de clienţi.

LIUBA MAXIM reporter TVR MOLDOVA: „Atmosfera de aici cu siguranţă va fi apreciată de iubitorii de pisici, aşa ca mine. Oriunde nu te-ai uita aici vezi o pisică, care aşteaptă să fie mângâiată şi alintată, o adevărată terapie.”

CRISTIAN PEREBINOS  angajat cafenea: „Primele au fost luate de pe drum, găsite de administratoarea noastră, căreia şi i-a venit ideea deschiderii unei cafenele de pisici, a făcut cunoştinţă cu un veterinar, el are un adăpost pentru pisici de unde au fost aduse mai multe, anume pentru a realiza această idee.”

Administraţia localului a impus şi unele condiţii pentru cei care vor să-şi petreacă timpul în compania pisicilor. Pot intra doar clienţii care consumă produse la un preţ de cel puţin 50 de lei. Vizitatorii trebuie să aibă un comportament adecvat, să nu hrănească animalele şi nici să nu le ia cu forţa în braţe.

CRISTIAN PEREBINOS  angajat cafenea: „Sunt clienţi care sunt dornici de pisici, care au pisici acasă ştiu ce înseamnă asta, ştiu a avea grijă, dar sunt care aşteaptă un fel de atârnare ca la restaurant, să spunem aşa, aşteaptă 5 stele deservire. Pisicile să fie educate ca la carte 100 de procente, chiar dacă nu e posibil aşa ceva”.

Această tânără locuieşte în oraşul Bender şi spune că a aflat despre localul cu pisici pe reţelele sociale.

„Atmosfera aici este plăcută, cafeaua este foarte bună, mâncarea. O să-mi invit şi prietenii să petrecem aici timpul frumos. Când ai o zi grea, vrei un pic să te relaxezi, şi atunci când ai alături  animale te simţi mai relaxată, fără  inhibiţii. Atunci când le mângîi  simţi relaxare”.

Iar faptul că se poate pomeni cu o pisică în braţe în timp ce ia masa, face locul şi mai deosebit, spunea ea.

„Acest lucru nu deranjează pentru că astfel te simţi în armonie cu ei, este minunat! Am un animal de companie, îl cheamă "Izium" şi este de rasă scoţiană, dar în comparaţie cu acesta, aceştia sunt  pisici foarte blânde, dar al meu e un pic mai rău”.

Pisicile au paşaport şi sunt vaccinate. Oaspeţii nu le pot lua acasă şi nici nu pot aduce alte pisici pentru îngrijire. Asemenea cafenele există în mai multe oraşe europene, precum  Madrid, Paris sau Londra.

Autor: TVR Moldova
07.03.2021 Actual
836
0

Comentarii 0