Sursa imagine: trm.md

La Grădina Botanică s-au copt mandarinile şi lămâile

Explozie de miros şi culoare la Grădina Botanică din capitală. Asta după ce s-au copt mandarinele şi lămâile. Copacii a fost aduşi în 1970 din oraşul Batumi, Georgia, informează Mesager.Copacul de lămâie, care se regăseşte la Grădina Botanică este un hibrid dintre lămâi şi grapefruit. Un fruct poate ajunge şi până la 800 de grame. Cercetătorul ştiinţific, Daniela Ciobanu, susţine că atât pomii de lămâi cât şi mandarine necesită o îngrijire specială. Ea spune că citricile nu sunt ca la orice plantă. „Au nevoie de îngrăşăminte organice, dar şi minerale, de căldură, lumină şi multă dragoste. Desigur trebuie să fie tratate împotriva dăunătorilor, care sunt un pericol pentru toate plantele, în general. Citricele înfloresc din luna decembrie sau ianuarie. Afară la noi ele nu rezistă, au nevoie de condiţii de cameră şi în odaie să fie 23-25 de grade.”

Vizitatorii care vin la Grădina Botanică de asemenea pot admira în această perioadă o colecţie bogată de crăciunei, dar şi cactuşi tropicali.

„Crăciuneii la fel sunt plante care ne bucură cu flori în lunile de iarnă. Sunt cactuşi tropicali care au nevoie de îngrijiri mai speciale spre deosebire de cactuşii de pustiu. Au nevoie de umbră deoarece nu iubesc soarele direct, au nevoie de mai multă apă, un vas mult mai adânc. Temperatura la fel, să fie puţin mai ridicată ca să le putem da voie să înflorească”, a spus Daciela Ciobanu.

În serele Grădinii Botanica cresc peste trei mii de specii de plante de colecţie.

Autor: trm.md
29.11.2021 Actual
656
0

Comentarii 0