Sursa imagine: imagine simbol

Poliţia intensifică controalele şi aplică amenzi pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID-19

În ultimele şapte zile au fost efectuate peste 3 400 de verificări ale persoanelor aflate în autoizolare, iar 600 de persoane fizice au fost amendate. De asemenea, unii agenţi economici nu respectă programul de activitate de până la ora 22:00 şi continuă să activeze cu un număr restrâns de petrecăreţi. Pentru a preveni răspândirea COVID-19, poliţia va intensifica controalele şi va aplica amenzi, relatează Mesager.„Comparativ cu valurile anterioare, având în vedere că au fost şi sărbătorile, cetăţenii s-au relaxat. Urmează să organizăm măsurile de verificare anume cu focusarea pe localurile de agrement, transportul public şi centrele comerciale”, a declarat Alexandru Bejan, şef adjunct IGP.

În acţiuni de prevenire, verificare şi informare sunt implicaţi carabinierii. Aceştia vor fi prezenţi în staţii, pieţe sau centre comerciale.

„În acest sfârşit de săptămână vor fi implicaţi peste 500 de carabinieri care vor fi prezenţi zilnic în zonele aglomerate de comun cu colegii de la Inspectoratul General al Poliţiei, în toate zonele Republicii Moldova. Nu vorbim doar de municipiile mari”, menţionează Dumitru Scurtu, comandant adjunct, IGP.

Persoanele care nu vor respecta regulile epidemiologice riscă amendă de până la cinci mii de lei, iar persoanele juridice - până la zece mii de lei.

Autor: trm.md
29.01.2022 Actual
483
0

Comentarii 0