Sursa imagine: moldpres.md

Pagubele înregistrate în urma ploii puternice din Chișinău sunt estimate la circa 17 mln de lei

Pagubele înregistrate în urma ploii puternice din seara zilei de marți sunt estimate la circa 17 milioane de lei (850 mii de euro). Anunțul a fost făcut astăzi de primarul capitalei, Ion Ceban, în cadrul unei conferințe de presă, transmite MOLDPRES.

Potrivit edilului, banii vor fi alocați din bugetul municipal în urma unei decizii ce urmează a fi aprobată de Consiliul Municipal Chișinău. „Pagubele încă sunt estimate. Banii sunt necesari pentru intervenții, materiale de construcții, pentru repararea acoperișurilor, geamurilor și curățirea subsolurilor inundate. Pe parcursul zilei de ieri au fost mobilizați peste 1200 de angajați, în special în sectoarele Ciocana și Râșcani. În următoarele 2-3 zile ne vom mobiliza în cele mai afectate zone, prioritar pe străzile magistrale, vom asigura accesul în instituțiile sociale și curțile blocurilor. Totodată, urmează să avem discuții cu Asociația constructorilor și cu companiile specializate în comercializarea materialelor de construcții pentru a iniția lucrările de reparații”, a spus Ion Ceban.

Edilul a subliniat că pentru efectuarea lucrărilor au fost contractați 12 agenți economici, ce au oferit municipalității tehnică suplimentară. „Autospecialele sunt utilizate pentru defrișarea copacilor. La fel, utilajele sunt implicate la efectuarea lucrărilor în curțile blocurilor de locuit. În total, 585 de copaci au fost doborâți, 122 dintre aceștia au fost evacuați. Totodată, 56 de piloni au căzut din cauza vântului puternic. Rugăm cetățenii, în special cei din sectoarele Ciocana și Râșcani, să evacueze automobilele din zonele afectate, astfel încât tehnica să poată interveni și să evităm riscurile de avariere”, a menționat Ion Ceban.

Până în prezent, pentru lichidarea consecințelor intemperiei, din Fondul de rezervă al municipiului Chișinău au fost alocate 2,5 milioane de lei.

Autor: moldpres.md
12.08.2022 Actual
355
0

Comentarii 0